Un ziar kuweitian a publicat ultimul mesaj al lui Osama bin Laden catre copiii si sotiile sale, transmite Telegraph. Liderul terorist, care a fost ucis duminica seara intr-o operatiune de comando a fortelor Navy SEAL americane, le cere iertate copiilor sai ca i-a neglijat si isi indeamna nevestele sa nu se recasatoreasca. Documentul are patru pagini si este datat 14 decembrie 2001, la cateva luni dupa atacurile Al-Qaeda impotriva Statelor Unite.

Osama bin Laden (2001)Foto: Agerpres

In mesajul sau, care este un testament, bin Laden isi cere scuze celor 24 de copii ai sai pentru ca fost absent din vietile lor: "Voua, copiilor mei, va cer iertare pentru ca v-am oferit atata de putin din timpul meu, deoarece am raspuns chemarii Jihadului".

Liderul Al-Qaeda isi sfatuieste copiii sa nu se alature retelei create de el, citand precedente din texte islamice ca sa-si justifice dorinta ca ei sa nu se alature razboiului sfant. Publicatia britanica precizeaza ca si Omar bin al-Khattab, succesorul profetului Mahomed ca lider al Islamului, a lasat instructiuni scrise ca fiul sau, Abdullah, sa nu se alature Jihadului.

Osama bin Laden le transmite un mesaj si celor patru sotii ale sale, in care le spune "sa nu ia in considerare sa se marite din nou si sa se dedice copiilor, pe care sa-i indrume pe drumul corect".

Telegraph afirma ca documentul este menit sa justifice eforturile lui bin Laden de a distruge America si Israelul. In testamentul sau nu exista niciun fel de mentiune referitoare la cine mosteneste averea sa, in ciuda faptului ca mai multe surse au precizat in trecut ca bin Laden avea zeci de milioane de dolari. Banii au fost mosteniti de la tatal sau, un magnat al constructiilor din Arabia Saudita.

Documentul este semnat "fratele vostru Abu Abdullah Osama Muhammad Bin Laden."

In 2002, The Washington Post a relatat ca o versiune a testamentului semnata 14 decembrie 2001 a circulat in cercuri arabe. Un comunicat al Al-Qaeda preciza atunci ca documentul era fals, insa serviciile de informatii occidentale afirmasera ca "iau testamentul in serios".

Publicatia spaniola La Vanguardia a scris ca bin Laden era convins ca va fi tradat de cineva din cercul sau apropiat si ca va intra in Rai ca martir.​